Uluslar arası Satranç Turnuvası 31 Temmuz’da başlayacak.

Keşan Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleşen 9.Keşan Uluslar arası Kültür ve Turizm Festivali Açık Satranç Turnuvası 31 Temmuz 2011 Pazar günü başlayacak.

Müsabakalar Köşk Düğün Salonu’nda başlayacak.Turnuvaya katılmak isteyenlerin www.kesanopen.com web sitesine girerek kayıtlarını buradan yaptırabilecekleri açıklandı.

Turnuvanın yönergesi şöyle;

9. KEŞAN TURİZM VE KÜLTÜR FESTİVALİ ULUSLARARASI AÇIK SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ

İLİ

EDİRNE

İLÇESİ

KEŞAN

YARIŞMA ADI

9. Keşan Kültür ve Turizm Festivali Uluslararası Açık Satranç Turnuvası

BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ

31 Temmuz - 05 Ağustos 2011

YERİ

Belediye Köşk Salonu -Keşan

SON BAŞVURU TARİHİ

29 Temmuz 2011 saat 18:00

SİSTEM

9 Tur İsviçre Sistemi

DÜŞÜNME SÜRESİ

90 dk.+30 sn

KATEGORİLER

GENEL (1994 ve daha önce doğanlar)

16 YAŞ ve ALTI (1995 ve daha sonraki yıllarda doğanlar)

ORGANİZASYON

Türkiye Satranç Federasyonu-Keşan Belediye Başkanlığı – TSF EDİRNE İl Temsilciliği – TSF Keşan İlçe Temsilciliği

ÖDÜLLER

Birinciye kupa, ilk 3 dereceye madalya verilir. Diğer ödüller için madde 9 a bakınız.

TEKNİK KONULAR:

1.       GENEL ESASLAR:

FIDE Satranç yarışma ve oyun kuralları geçerlidir. Fide Satranç Kuralları, İngilizce ve Türkçe olarak hakem masalarından sağlanabilir.

2.       KATILIM-BAŞVURU          :

i.        9.Keşan Kültür ve Turizm Festivali Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'na 2010-2011 vizeli TSF lisansına sahip tüm sporcular katılabilir.

ii.     Yarışma, geçerli bir pasaporta sahip yabancı sporcuların da katılımına açıktır.

iii.   FIDE unvanlı sporculardan katkı payı alınmaz. Bunun dışındaki sporcular 40 TL katkı payı öderler; bu rakam Keşan'da ikamet eden sporcular için 20 TL olarak uygulanır.

iv.    Yarışmaya başvuru, Keşan Vakıfbank Şb. TR 98 0001 50001 5800 7292 4227 73 iban no.lu Belediye hesabına katkı payı yatırıldıktan sonra, 29 Temmuz 2011 Saat 18:00 'e kadar,  www.kesanopen.com adresindeki online başvuru formu doldurularak tamamlanır (ad-soyad, lisans numarası, dekont no, doğum tarihi, cinsiyet, (varsa) FIDE unvanı-ELO-UKD ve kategori  bilgilerine ihtiyaç duyulacaktır). Olası soru ve sorunlarınız için lütfen İl Temsilcisine başvurunuz.

v.      Geç başvuru, eksik/yanlış işlem ve bilgiden kaynaklanabilecek hak kayıplarından başvuru sahipleri sorumludur. Böylesi durumlarda katkı payı iade edilmez.

3.       KATEGORİLER

Turnuva iki ayrı kategoride düzenlenecektir.

Genel kategoride 1994 ve daha önceki yıllarda doğanlar,

16 yaş ve altı kategorisinde ise 1995 ve daha sonraki yıllarda doğanlar katılabilecektir.

1600 ve üzeri UKD puanına ya da herhangi bir ELO puanına sahip sporcular istekte bulunmaları halinde yaş sınırına bakılmaksızın bir üst kategoride yarışabilirler. Bu durumdaki sporcular, oynadıkları kategorinin ödül sistemine tabi olurlar.

4.       DEĞERLENDİRME:

i.        Turnuva sonuçları ELO ve UKD hesaplarında kullanılacaktır.

5.       EŞİTLİK BOZMA :

i.    Her derece için Buchholz-1, Buchholz-2 (alttan),  Sonneborn-Berger, Galibiyet Sayısı yöntemleri sıra ile uygulanır.

ii.    Eş puanlar arasında ödül paylaşımı yapılmaz. İlan edilen ödüller yarışma sonunda ortaya çıkacak final derecelendirmeye(eşitlik bozma) göre sahiplerine dağıtılır.

iii.  En iyi Türk sporcu ve En iyi bayan sporcu ödüllendirmeleri yalnızca genel kategori için uygulanır.

iv.  En iyi Türk sporcu ve-veya En iyi bayan sporcu ödüllerini hak eden sporculara, bu ödüller sporcunun başka bir ödül kazanıp kazanmadığına bakılmaksızın verilir. Bu ödül sahiplerinin belirlenmesinde de yarışma sonunda oluşacak final sıralama(eşitlik bozma) dikkate alınır.

6.   İTİRAZ:

Teknik Toplantı'da duyurulacak İtiraz Kurulu,  itirazları değerlendirir. İtirazlar, itiraza ilişkin maçın oynandığı turun bitiminden sonra en geç 15 dakika içinde yazılı olarak Başhakeme yapılacaktır.

İtiraz Güvence Bedeli 75 TL dır.

İtirazın kabul edilmesi halinde bu bedel iade edilir; aksi takdirde organizasyona gelir kaydedilir.

7.   KONAKLAMA:

Turnuvaya katılacak sporcu ve yakınları için organizasyon tarafından konaklama desteği sağlanmayacaktır. Keşan ilçe merkezinde faaliyet gösteren hotel ve pansiyonlardan teklif verenlerin bilgilerine yönergenin sonunda yer verilmiştir.

8.  ÖZEL KONULAR:

i.     Eşlendirme, Swiss Manager yazılımı kullanılarak İsviçre Sistemi ile yapılacaktır,

ii.    Tüm eşlendirme ve sonuçlar yarışma yerinde ve otellerde, panolarda duyurulacaktır,

iii.   Tümüyle kapalı olmadıkça Yarışma Salonu’na cep telefonu getirilemez(FSK madde12.3.b),

iv.   Fide Satranç Kuralları Madde 6.6.a geçerlidir (Turun başlamasından sonra satranç tahtası başına gelen oyuncu oyunu kaybeder),

v. Fide Satranç Kuralları 9.1.b. geçerlidir.

vi. Her turun yalnızca ilk on dakikasında flaş kullanılarak görüntü alınabilir

vii. Tüm katılımcılar bu yönergeyi okumuş ve uymayı kabul etmiş sayılırlar.

9.  ÖZEL ÖDÜLLER:

Aşağıda belirtilen sıralama ve kategorilere göre toplam 12.500 TL para ödülü verilir.

En iyi Türk oyuncu ve En iyi bayan oyuncu ödüllendirmeleri Genel kategori için uygulanacaktır.

DERECE(Genel)

ÖDÜL  (TL)

DERECE

ÖDÜL (TL)

En İyi Türk Oyuncu

En İyi Bayan Oyuncu

16 YAŞ ALTI KATEGORİ: 16-13 yaş aralığı

Profesyonel Satranç Takımı TaTakımıTakımı

Ağırlıklı satranç Takımı

Ağırlıksız satranç Takımı

16 YAŞ ALTI KATEGORİ: 12 yaş ve altı

Ağırlıklı Satranç Takımı

Ağırlıksız Satranç takımı

Mini Satranç Takımı

·         Fide Rating listesinde ülkesi TUR görünen sporcular “Türk Sporcu” kabul edilirler.

10. İLETİŞİM:

TSF EDİRNE İl Temsilcisi: İlker SARITEKİN Tel: +90 542 848 90 78 e-posta: ilkersaritekin@hotmail.com

Turnuva Web Sitesi: http://www.kesanopen.com

Keşan: http://tr.wikipedia.org/wiki/Keşan,_Edirne

Keşan Belediyesi: http://www.kesan.bel.tr/

Bu yazı toplam 420 defa okundu.