Kızılay Şubesi’nin “Şehit ve Gazileri Anma ve Saygı Futbol Turnuvası” Başladı.

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Kızılay Şubesi, Keşan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlenen “Şehit ve Gazileri Anma ve Saygı Futbol Turnuvası” 19 Nisan 2017 Çarşamba günü başladı.

dsc_6288 dsc_6121

Saat 18.30’da Keşan Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Güner Yıldız- Can Çetinkaya Spor Tesisleri’ndeki açılış törenine Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Kızılay Keşan Şube Başkanı Vedat Koyuncu, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen katıldılar.

Yenimescit Çarşıspor ve Cumhuriyet Gençlikspor takımları arasında oynanacak açılış karşılaşması öncesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

dsc_6139 dsc_6162

Daha sonra turnuvanın açılış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan,  yaptığı konuşmada şunları söyledi “Bu turnuvayı düzenleyen Kızılay Şubesi’nin yetkililerine hem düzenlenen kan bağışı hem de bu turnuva için teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın şehit ve gazilerimiz adına düzenlenmesi ve atfedilmesi, onların anılması için yapılması turnuvayı daha önemli bir hale getiriyor. Bu fikri verenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli futbolcu kardeşlerim bu turnuvada emek harcayacaksınız. Ama sonuçta kardeşsiniz aynı şehrin çocuklarısınız bu savaş değil bir spordur. Centilmence bir maç olmasını diliyorum. Her iki takıma da başarılar diliyorum. Turnuvamız hayırlı olsun.”

dsc_6127 dsc_6308

Özcan’dan sonra konuşan Koyuncu da, turnuvaya tüm kurumların destek verdiğini, ama en büyük desteği Keşan Belediyesi’nin verdiğini belirterek “Bizleri bugün yalnız bırakmayan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Müftümüz, Cumhuriyet Mahalle Muhtarımıza da teşekkür ediyorum. Bu turnuvayı birlikte düzenlediğimiz Keşan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanımız da bizlere ciddi destek verdi. Turnuvamızı şehit ve gazilerimize saygı olarak düzenledik. Tüm takımlara başarılar diliyor ve turnuvamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

40’ar dakikalık devreler halinde oynanan karşılaşmayı Yenimescit Çarşıspor takımı 3-0 kazandı.

Turnuvada hafta içi her gün saat 19.00’da aynı sahada 1’er karşılaşma oynanacak.

Bu yazı toplam 121 defa okundu.