“Tedbirli Ol Sağlıklı Kal” projesi kapsamında maske üretimine başlandı

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Keşan Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Tedbirli Ol Sağlıklı Kal” projesi kapsamında maske üretmeye başladı.

Yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle meslek edindirme kurslarına ara verilmesinin ardından Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli kurs öğretmenleri taşın altına elini koyarak son dönemde oldukça ihtiyaç duyulan maskelerin üretimine geçti.

Saat 11.30 sıralarında Sosyal Hizmet Merkezi’ne gelen Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa tarafından karşılandı.

Maske üretimini gerçekleştiren kurs öğretmenlerini ziyaret eden Özder ve Helvacıoğlu, kolay gelsin diledi.

Burada konuşan Mustafapaşa, projenin amacının son dönemde Keşan Belediyesi ve ilgili kurumlarda artan maske talebinin karşılanması konusunda yardımcı olmak olduğunu dile getirerek, günde 200-300 maske üretebileceklerini kaydetti.

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, “Keşan kamu kuruluşlarıyla maske üretimi konusunda el ele verdik. Günde 300’e yakın maskemizi üretiyoruz. Bu sayıyı daha da arttırmak için çaba sarf edeceğiz. Öğretmenlerimiz kendilerini bu göreve adadılar. Bu maskeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Belediye çalışanlarımıza, jandarmamıza, polisimize, sokakta görev alan herkese bu maskeleri ulaştıracağız. Hareketli kurumlarımız var. Bu işi birlikte başaracağız. Herkes fedakarlık yapmalı. Bunun adını milli mücadele. Bu mücadelede herkes taşın altına elini koymalı. Tüm vatandaşlarımızı bu işe önem vermelerini söylemek istiyorum. Çok STK’mız var. Sokaklarda uyarılarda bulunabiliriz. Herkes komşusuna yardım etsin. Duyarlılığımız arttırmalıyız. Üretilen maskeler kısmen de olsa bölgemizdeki talebi karşılayacak. 8 görevli bayan öğretmenimize teşekkür ederiz.” dedi.

Özder ise şunları söyledi: “Kurs hocalarımız belediyemizin katkılarıyla gönüllü olarak çalışmaya başladılar. Boş olan atölyelerimizi değerlendiriyoruz. Bu süreçte görev alanların maske ihtiyaçları karşılanacak. Aynı zamanda Vefa Sosyal Destek Grubumuz çalışmalarına başladı. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olanlara yönelik getirilen sokağa çıkma yasağında şu ana kadar bir sorun yaşamadık. Katkısı olan herkese teşekkür ederiz.”

Üretime katılan öğretmenler ise böyle bir projede yer almaktan ötürü duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.