“Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganı ile yaya önceliğine dikkat çekildi

“Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganı ile yaya önceliğine dikkat çekildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı işbirliğinde “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı başlattığı farkındalık kampanyası kapsamında Anafartalar İlkokulu önünde etkinlik düzenlendi.

Saat 12.00 sıralarında başlayan etkinliğe; Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti temsilcileri, dair amirleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında protokol üyeleri ve öğrenciler ellerinde taşıdıkları Türk Bayrağı ve dövizler ile karşıdan karşıya geçerek, Anafartalar Caddesi üzerindeki yaya geçidini boyadı.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı bir farkındalık etkinliği düzenlendiğini belirten Kırbıyık, “İçişleri Bakanlığı koordinesinde yapılan bu etkinliğin temel amacı yaya öncelikli trafik politikamızın bir kez daha kamuoyunda farkındalığının oluşturulması. 2018 yılında TBMM’de yapılan yasa değişikliği ile birlikte ülkemizde çok önemli bir paradigma değişikliği oldu. Yaya öncelikli trafik anlayışına geçtik. Bu değişiklik ve başarılı kampanyalar sonucunda Türkiye’de yaya ölümlerinde ciddi bir azalma görüldü. İlimizde bu konuda iyi bir duyarlılık var. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Buradaki temel amacımız; yaya farkındalığının her geçen gün arttırılması. Keşan’da da öğrencilerimizle birlikte yaya geçidini boyadık. Mottomuz; ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’. Yayaya mümkün olduğunca öncelik vermemiz gerektiğini, yayalarının geçiş önceliğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguluyoruz.”