8 Mayıs Cumartesi günü Keşan’da 7 noktada Pazar kurulacak

Mustafa Helvacıoğlu: “Sağlığınız için ikametinize en yakın pazara gidin”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 7 Mayıs 2021 Cuma günü yaptığı açıklamada, Keşan’da 8 Mayıs 2021 Cumartesi günü 7 noktada pazar kurulacağını, vatandaşların sağlıkları açısından ikametlerine en yakın pazaryerinden alışveriş yapmaları konusunda uyardı.

“Güvenli bir şekilde pazarlarımız kurulacak”

Keşan’da ilk defa aynı günde7 noktada pazar kurulacağını belirten Helvacıoğlu, “Keşan tarihinde bir ilk. Biz de bir sınav yaşayacağız. Semt pazarlarımız, Erikli ve Yayla sahillerinde kurulan pazarlar, Cumartesi pazarımız 8 Mayıs Cumartesi günü aynı anda kurulacak. Sağlığımız için, kurulacak olan pazarlardan hangisine ikametimiz yakın ise lütfen ona gidelim. Pazarlardaki esnaf sayısı 100’ü geçmeyecek. Pazarcı esnafımız aynı zamanda Enez, İpsala başta olmak üzere civar ilçeler ve köylere hizmet ettikleri için seyahat edebilecekler. Cumartesi günleri 600-700 tezgah kurulan halk pazarını 7’ye bölüneceğiz. Salı Pazarı, Çarşamba Pazarı, Perşembe Pazarı, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi, Paşayiğit Mahallesi, Yayla ve Erikli sahilleri olmak üzere 7 noktada pazar kurulacak. Pazarlarımız sadece Cumartesi günü kurulacak ve olağan üstü önlemler alınacak. Altını çiziyorum; herkes ikametine en yakın yere pazara gitsin. Trakya’da bu kadar fazla pazar kurulan yer yok. Kolluk kuvvetlerimiz görevinin başında olacak. Güvenli bir şekilde pazarlarımız kurulacak.”