Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonu’ndan Keşan Belediyesi’ne ziyaret

Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonu’ndan Keşan Belediyesi’ne ziyaret

Avrupa Parlamentosu’nda spor ile ilgili faaliyetlerin yürütücüsü konumunda olan Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonu (ACES Europe) Üyeleri Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu ziyaret etti.

                Saat 13.30 sıralarında başkanlık makamına gelen Sofya Spor Federasyonu Başkanı ve Avrupa Spor Kentleri Temsilcisi Anatolia İliev, Avrupa Spor Kentleri Medya Sorumlusu Todor Şabanski, Sofya Avrupa Kenti Vakfı Temsilcileri Stefan Yordanov ve Nikolay Stoilov ve Proje Danışmanı Kristiana Kazancieva, Mustafa Helvacıoğlu tarafından karşılandı.

                Ziyarette; Keşan Belediyesi Proje Masası Üyeleri, Aytaç Onur Akay, Seda Havale, Murat Yalçınkaya da hazır bulundu.

                Ziyarette konuşan Mustafa Helvacıoğlu, “Avrupa Parlamentosu’nda spor ile ilgili faaliyetlerin yürütücüsü konumunda olan Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonu (ACES Europe) isimli kuruluş her yıl üye ülkelerin belediyeleri tarafından yapılan başvurular arasından yapılan inceleme sonucunda Dünya Spor Başkentleri, Avrupa Spor Başkentleri, Avrupa Spor Şehirleri, Avrupa Spor Kentleri ve Avrupa Spor Toplulukları olmak üzere değişik kategorilerde belediyelere çeşitli unvanlar vermekte. ACES Europe kuralları uyarınca bu unvanların birden fazla şehre verilmesi de mümkün olabiliyor. Belediyelerin söz konusu unvanlardan birini alması halinde sağlanan avantajlar var. Uluslararası tanınırlık, ilçenin Avrupa düzeyinde ‘Spor Ustası’ olarak kabul edilmesi, gelecek nesillere bırakılacak miras bu avantajlardan bazıları. Bu unvanı alan şehirler, sporla vatandaşlarına daha iyi bir gelecek kazandırabiliyor. Proje kapsamında Avrupa Spor Şehri 2014'teki Logrono'da 44, 5 milyon avroluk unvan nedeniyle yatırım getirisi elde etti. Diğer şehirlerle en iyi uygulamaların paylaşılması ve birçok kongreye katılım imkanı sağlanıyor. Yerel spor politikalarının iyileştirilmesi, AB Hibelerine daha kolay ulaşım söz konusu. ACES Europe her yıl, farklı AB projeleri ve çağrılarına katılım sağlıyor. Unvanın alınmasıyla yıl boyunca şehirde birçok faaliyet yapılmakta. Keşan'ın bu unvanlardan birini alıp alamama konusunda yaptığımız görüşmelerin ardından, ilçemizin spor altyapısı, tarihi ve gelenekleri hakkında alınan bazı ön bilgiler neticesinde Keşan 2022 yılında Avrupa Spor Kenti olması için uygun olduğu görüşüne varıldı.” dedi.

                Anatolia İliev ise süreçte izlenecek adımlar ile ilgili bilgi verdi.

                Ziyaretin sonunda Bulgaristan’dan gelen heyete yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti takdim edildi.