Belediye Başkanı Helvacıoğlu, faaliyet, ziyaret ve  projeleri hemşehrilerine haftalık rapor olarak sunuyor

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, faaliyet, ziyaret ve projeleri hemşehrilerine haftalık rapor olarak sunuyor

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi’nin yürüttüğü projeler, hizmetler ve hafta içinde yapılan ziyaretler ile ilgili belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan bir video rapor hazırlamaya başladı.

Bu video ile haftalık faaliyet, ziyaret ve projeler vatandaşlara görsel bir rapor olarak sunuluyor.

Her hafta başında ilgili görsellerle birlikte paylaşılan haftalık rapor, sosyal medyada beğeni ile takip ediliyor.

Raporda, Başkan Helvacıoğlu’nun belediyenin yürüttüğü çalışmalarla ilgili düşüncelerinin yanı sıra güncel gelişmelerle ilgili de görüş ve fikirlerine de yer veriliyor.

Helvacıoğlu’nun konuşmasında yer verdiği bu haftaki rapor bilgileri şöyle; “Sevgili hemşerilerim, sizlere Keşan gibi güzel bir hafta dilerim. Öncelikle Giresun’daki sel felaketi nedeniyle üzüntülerimizi paylaşıyor, vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Bir yandan da tarihimizin en büyük doğalgaz keşfinin milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.Yol medeniyettir dedik ve geçen hafta Ahmet Gücüyener caddemizde de yol ve kaldırımçalışmalarına başladık.Estetik zerafettir diyerek seyyar satış arabalarımızı modern vehijyenik hale getirdik.Eğitim ve bilgi herşeydir diyerek,kültür ve sanat merkezimizin yapım sözleşmesini imzaladık.Sevgili Keşanlılar, geride bırakılmış, eksik kalmış ne varsa bir bir çözüyoruz. Şimdide Asri Mezarlık yanında, içinde morgu, gasilhanesi, taziye evi ve ibadethanesi olan bir kompleks yapıyoruz.Sanatsever Keşanlılar, Renkler Projemiz kapsamında Bulgar ve Türk ressamlarlaKeşan’ımızın duvarlarını resimlerle süsledik.Keşan Kent Müzemize yeni bağışlar almaya devam ettik.HayvanseverKeşanlılar, sokak hayvanları için barınak projemizde sona yaklaştık.Sporsever Keşanlılar, belediyemiz su sporları kulübümüzdeWindsurf eğitimlerine devam ettik. Değerli hemşerilerim, 7 gün içinde her mahallemizde ve sahillerde ilaçlama yapan… Temiz bir ilçe için, en son teknoloji temizlik araçları ile mücadele eden…Vatandaşına teknelerle denizdekeyif yaşatan belediye, Keşan Belediyesidir.Biz ortak akla inanıyoruz.Yerel yönetim / üniversite işbirliği diyerek, üniversitelerden hocalarımızla görüşüyoruz.Yerel yönetim / halk işbirliği diyerek oluşturulan çarşı komisyonumuzla, Keşan 1. işletmeler bölgemizin geleceğini tasarlıyoruz.Geçen hafta, Mevlana’nın tabiriyle pergel misali bir ayağımız Keşan’da, bir ayağımız her yerdeydi.Cumhurbaşkanımızın davetiyleBelediye başkanları toplantısındaKeşan için görüşmeler yaptık. Keşan’ın gelecek vizyonu için kıymetli vekilimiz Sayın Dr. Fatma Aksal ileCumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi ve Keşan’ın Damadı Sayın Prof. Dr.Burhan Kuzu’yla fikir alışverişi yaptık.Keşan’ı; koltuklarını eskitenler değil ayakkabılarını eskitenler büyütecek.Keşan’ımızın geleceği adına adımlarını attığımız önemli yatırımlar içinAnkara ve İstanbul’da temaslarda bulunduk. Keşan’ın sağlık yatırımları için Sağlık Bakanlığındaydık.Yayla’daki liman veİbriceLimanı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda kapıları çaldık. Kent ormanımız için.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda destek aradık. Sahipsiz Sokak Hayvanları bakımevi için Doğa Koruma veMilli Parklar Müdürlüğü’ndeydik. Kültür Sanat Merkezimiz, Kütüphane ve Konferans Salonumuz için Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğündeydik. Genel müdürlerimizle, bürokratlarımızla Keşan için görüştük. Gerçek olacak bir hayal kurduk.Trakya’nın gözbebeği bir kent ormanı yapacağız.Bunun için de en iyileri inceliyoruz.Geçen hafta arkadaşlarımız İstanbul’un Üsküdar veÜmraniye millet bahçelerini incelediler.Kocaeli’nin Darıca Millet Bahçesi'nde teknik incelemelerde bulundular.Hedefi 12’den vurup, size büyük bir eseri armağan edeceğiz.Şeyh Edebali ne güzel söyler:İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.Onun için önemli olan gönüller kazanmaktır.Çünkü aslolan insandır.Bir kilometre laf yapmaktansa, bir metre iş yapmayı tercih ediyoruz.Sizin için kaldığımız yerden

çalışmaya devam ediyoruz.Daha muhteşem bir Keşan’da buluşmak üzere, tüm hemşehrilerimize güzel günler dilerim.”