Belediye ve GAZDAŞ işbirliğinde  7 kilometrelik doğal gaz hattı çalışması yapılıyor

Belediye ve GAZDAŞ işbirliğinde 7 kilometrelik doğal gaz hattı çalışması yapılıyor

Yaklaşık 3 bin yeni abone hedefleniyor

 

Keşan Belediyesi, GAZDAŞ ve yüklenici firma Bin Yapı tarafından Keşan’da 7 kilometrelik doğal gaz hattı çalışması yapılıyor.

2 Temmuz 2020’de başlayan ve 2020 yılı Eylül Ayı sonunda bitirilmesi planlanan 7 kilometrelik doğal gaz hattı çalışması ile yaklaşık 3 bin yeni abonenin doğal gaz kullanımına geçmesi hedefleniyor.

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ve teknik ekipten bilgiler alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 2021’de Keşan’ın %70’lik kısmının doğal gaza kavuşmuş olacağını bildirdi.

Mevcutta Keşan’da 16 bin doğalgaz abonesi olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, 3 bin aboneyle birlikte Keşan’da hava kirliliğinin önüne geçmesi açısından temiz yakıt olarak değerlendirilen doğalgaza geçenlerin sayısının artacağını dile getirdi.

Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Keşan Belediyemiz, GAZDAŞ ve yüklenici firmamız Bin Yapı ile Keşan'ımızın tüm mahalleleri ile ara sokaklarında temiz yakıt doğalgaz kullanılması için doğalgaz hattı döşeme çalışması yapıyoruz. 7 kilometrelik hat ile 3 bin yeni abonemizi daha doğalgaza kavuşturuyoruz. Çalışmalarımızı en hızlı şekilde tamamlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.”