Belediyeden kadın günlerine diyetisyen ve güzellik uzmanı hizmeti Helvacıoğlu: İlçemizde yaşayan vatandaşların sağlığını en az yaptığımız fiziki yatırımlar kadar önemsiyoruz

Belediyeden kadın günlerine diyetisyen ve güzellik uzmanı hizmeti Helvacıoğlu: İlçemizde yaşayan vatandaşların sağlığını en az yaptığımız fiziki yatırımlar kadar önemsiyoruz

Keşan Belediyesi, Diyetisyen, Güzellik Uzmanı ve Yaşam Koçu ile birlikte davet üzerine kadınların günlerine giderek, hem sağlıklı beslenmelerine yardımcı oluyor hem de kişisel bakım ve güzellikle ilgili uzmanından bilgi almalarını sağlıyor.

Yeni Mahalle’de ikamet eden Emine Demirdal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ilk gün ziyaretine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Sağlık Birimi Sorumlusu Eylem Akdemir, Diyetisyen Emre Can Karakaşlı, Yaşam Koçu ve Güzellik Uzmanı Eylem Tosyalı ile kadınlar katıldı.

Keşan Belediyesi olarak vatandaşların her anında yanı başında ve onlara destek olmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Helvacıoğlu, “Biz belediye olarak sağlığın her şeyden önce geldiğinin farkındayız. Belediye olarak vatandaşımızın sağlığını korumak ve yaşam kalitesini artırma amacındayız. İlçemizde yaşayan vatandaşların sağlığını da en az yaptığımız fiziki yatırımlar kadar önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın sosyalleşirken beslenme problemi yaşamamalarını istiyoruz. Ayrıca güzellik ve bakım ile yaşam koçluğu alanlarında da kadınlarımıza günlerde bilgilendirmeler yapacağız.” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu’ndan sonra söz alan Diyetisyen Emre Can Karakaşlı, amaçlarının vatandaşlarının günlerde daha sağlıklı beslenmesi konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Kadınlarımıza günlerde yapılan yemeklerin ileriye doğru ne gibi hastalıklara neden olabileceğini anlatıyoruz. Var olan hastalıklarını tıbbi beslenme ve diyet ile tedavisini gerçekleştireceğiz. Ayrıca amacımız günlerde obeziteye dikkat çekip, fiziksel aktiviteleri artırmak ve daha kaliteli bir yaşama teşvik etmek olacak. Hareketlilik ve su tüketimi çok önemli.” dedi.

Günde Güzellik Uzmanı ve Yaşam Koçu Eylem Tosyalı da kişisel bakımın; kişinin çevresi ve yakınlarıyla kurduğu ilişkilerde önemli rol oynayan aynı zamanda hayatın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesini sağlayan başlıca etmenlerden olduğunu ifade etti ve şunları söyledi: “Günde kadınlarımıza hava şartlarından ve dış etkenlerden ciltlerini nasıl korumaları gerektiğine dair bilgiler paylaşıyoruz. Ayrıca yaşam koçluğu çerçevesinde insanlarının genel yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen ve bunu yaparken akıl vermek yerine kendi potansiyellerinin farkına varmalarını amaçlıyoruz. Bizim yaptığımız kadınlarımızla bir nevi yol arkadaşlığı. Biz de kadınlarımızla yaptığımız görüşmelerde onların isteklerini, kendi potansiyelleri ve ivmeleri doğrultusunda yol haritası çıkaracağız. Yol arkadaşlığımız ile değişim ve dönüşüm kendiliğinden gelecektir.”

Keşan Belediyesi’nin günlerde diyetisyen ve güzellik uzmanı hizmetinin davet üzerine belirlenecek programlar dahilinde süreceği ve Keşan Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nden gerekli bilgilerin alınabileceği dile getirildi.