Gaziler Günü Bisiklet Turu Ekibi Keşan'da karşılandı

YARKIŞLA' DAN ÇANAKKALE' YE

ANKARA' DAN TEKİRDAĞ'A

Bir efsanenin doğuşu

Bir ülkenin yeniden kuruluşu.

TEKİRDAĞ.

57. Alay Sancak olarak çıktı.

Türk Bayrağı olarak

TEKİRDAĞ'A Dönüyor.

TOPRAK DEDİLER

VATAN DEDİLER

YOLLARA DÜŞTÜLER

DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER.

Diyen,  57. Alay Yürüyüş Komitesi, Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi ve Bisiklet Hareketi Derneğinin Anıt-Kabir Komutanlığından alınan bayrağı Gaziler Gününde Tekirdağ'a götürme programı kapsamında Ankara'dan Tekirdağ'a olan bisiklet yolculuğu 19 Eylül 2020 Cumartesi günü saat: 13.00'de Keşan Cennet Parkı'nda mola verildi.

Ankara'dan gelen ekibi İzzetiye Mahallesinde karşılayan DOÇEK Bisikletçileriyle birlikte, grup

Keşan Belediyesi ve Keşan DOÇEK 27. Alay Yürüyüşçüleri tarafından Cennet Park'ta Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyes Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, Keşan Doğa Çevre Kültür Derneği (DOÇEK)  Başkanı Hakan Eşme tarafından karşılandı.

Burada yapılan sunum ve kısa bir dinlenme sonrası ekip Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.

Helvacıoğlu'da kafileye tüm gruplara adına Türk Bayrağı, Keşan Belediyesi Bayrağı ve kolonya ikram etti.

Burada Ankara'dan gelen heyet adına konuşan Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi Başkanı Kadir İspirli, kendilerine Keşan'da bu sıcak karşılamayı gösteren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ile DOÇEK üyelerine ve bisikletçilerine teşekkür etti.

Helvacıoğlu'da böyle anlamlı bir günde Keşan'da mola veren bu değerli konukları Keşan'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ve duygulu dakikalar yaşadıklarını dile getirdi.

İspirli, bugün Anıtakbir Komutanlığı'ndan kendilerine 6-23 Şubat 2020 tarihlerinde Anıtakbir Sancağı'nda asılı duran Türk Bayrağı ile bu Bisiklet turunu düzenlediklerini belirterek "Çanakkale Savaşları'nda Yarkışla'dan Çanakkale'ye giden 57.Alay, Bir efsanenin doğuşu,  Bir ülkenin yeniden kuruluşu. Türklerin TÜRKİYE adıyla tarih sahnesine ÜLKE olarak çıkışının ilk adımlarının başladığı yerdir. TEKİRDAĞ. 57. Alay Sancak olarak çıktı. Türk Bayrağı olarak TEKİRDAĞ'A Dönüyor. TOPRAK DEDİLER VATAN DEDİLER YOLLARA DÜŞTÜLER.DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER." şeklinde konuştu.

Yine burada konuşan 57. Alayın Temsili Yürüyüş Komutanı Hikmet Selim'de duygulu dakikalar yaşadığı konuşmasında, "Bugün Ankara'dan gelen bisikletçi dostlarımız bize büyük mutluluk yaşattılar. Bu tur çok değerli bir tur. 15 Eylül'de Ankara'dan başlayan Eskişehir, Bursa, Çanakkale'den devam eden turu da bugün Keşan'dayız. Keşan her zaman bizi büyük bir sevgiyle bağrına basmıştır. Bugün de yine böyle oldu. Sayın belediye başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ile sevgili DOÇEK üyelerimiz bzileri ve misafirleri bağırlarına basmışlardır.Ben bundan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Ağlamak şereftir. Ben de bugün gözyaşlarımı tutamıyorum. " dedi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu , ayrıca bisiklet grubu temsilcilerinden Keşan'ın 2022'deki 100. Kurtuluş yıl dönümü törenlerinde destek isteyerek, Keşan'ın 100.Kurtuluş yıl dönümünü 19 Kasım 2022'de büyük bir coşku ile kutlamak istediklerini belirtti.

Daha sonra Ankara'dan taşınan Türk Bayrağı Anıtkabir Komutanlığı'nın çantası içerisinde basın toplantısının yapıldığı Cennet Bahçesine getirilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Helvacıoğlu, bu bayrağı görünce duygulu anlar yaşadı ve "Sizlerin heyecanını ve uğraşınızın ne kadar büyük olduğunu bu şanlı bayrağımızı gördükten sonra şimdi çok daha iyi anlıyorum" dedi.

Konuklar kendilerine ikram edilen kumanyadan oluşan öğle yemeğinin ardından Tekirdağ'a doğru pedal çevirmeye devam edecekler.

Bisiklet turuna Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi Başkanı Kadir İspirli ,  Yeni Mahalle Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulübü Başkanı Nuri Kahraman , Hacettepe Bisiklet Grubu Başkanı Cumali Yaman ve Ankara Bisiklet Hareketi Derneği Başkanı Murat Dumrul da katıldı