Keşan Belediyesi Coronavirüs’e karşı vatandaşın sağlığını korumak için teyakkuzda

Keşan Belediyesi Coronavirüs’e karşı önlem çalışmaları kapsamında; okullarda, resmi kurumlarda, camilerde, toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarında bulundu.

Keşan Belediyesi, 100’den fazla ülkeye yayılan ve 110 binden fazla insana bulaşarak Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs için kurum içi önlemlerini de arttırdı.

Salgın ile ilgili kurum bünyesinde örnek tedbir uygulamalarını devreye sokan Keşan Belediyesi önlemleri arttırdı.

Coronavirüs tehlikesinden dolayı tüm personelini hijyen kurallarına uyulması konusunda bilinçlendiren Keşan Belediyesi çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için bazı örnek uygulamaları gündeme aldı.

Belediye yetkilileri bu kapsamda alınan ve planlanan tedbirleri şu şekilde sıraladı; Coronavirüs ile mücadele kapsamında temizlik ve tedbir ekibi olarak 80 personel görevlendirilmesinin yanı sıra kriz masası ile koordinasyon ekibi oluşturuldu. Belediye giriş noktalarına vatandaşın kullanımına yönelik dezenfektanlar konuldu. Hizmet binamıza gelen vatandaşlarımız için girişte kolonya ikram edilip, bilgilendirme yapılıyor, yine aynı kapsamda personelin masa başında kullanımına yönelik dezenfektan ve kolonya uygulamasına da geçildi. Bina içinde temizlik sıklığının arttırılması ile birlikte yine bina için ortak kullanım alanlarında saat başı temizlik ve hijyen uygulamaları arttırıldı. Çevre Koruma Kontrol Birimi tarafından coronavirüs ile ilgili dikkat edilmesi gerekli uygulamalar konusunda personel bilinçlendirme ve birim eğitimleri başlatıldı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Birimi yetkilileri tarafından personelin vücut ısısı takip ediliyor. Yoğun hijyen önlemlerine bağlı olarak personelin kişisel kullanımındaki ofis malzemelerinin de temizlik ve hijyen bakımları yapıldı. Hizmet binası ana girişindeki danışma masası sunum ekranında enfeksiyona karşı dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirme filmi yayınlanıyor. Personel ulaşım servislerinde temizlik, hijyen ve ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.” Kurum içinde olduğu gibi kurum dışında da tedbir uygulamaları devam ediyor.

Keşan Belediyesi ayrıca Coronavirüs’e karşı önlem çalışmaları kapsamında; ilçedeki okullarda, resmi kurumlarda, camilerde, yol ve kaldırımlarda, şehirlerarası otobüs terminalinde dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarında bulundu.

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi, Perşembe pazarındaki esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlara coronavirüsle ilgili bilgilendirmelerin bulunduğu el broşürlerinden dağıttı.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, “Coronavirüs’e karşı okullarımızda, halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda, şehirlerarası otobüs terminalinde, cadde ve sokaklarımızda dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Hafta başından itibaren daha etkili ve koordineli şekilde okullarımızda ve resmi kurumlarımızda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Okul ve kurumlarımızın temizlik çalışmalarının ise biz gitmeden önce idare tarafından yapılması gerekiyor. Bunun yapılması dezenfeksiyon açısından verimliliği sağlar. Biz Keşan Belediyesi olarak halkımızın sağlığını korumak için belediye olarak tüm ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”

Halkın coronavirüse karşı tedbirli olması gerektiğinin altını çizen Gergin, hem iş te hem evde hem de okulda dikkat edilmesi gereken kurallara uyulması gerektiğini anlattı.