Keşan Belediyesi Elektronik Kartlı Su Sayacı Uygulamasına Başladı

Keşan Belediyesi Elektronik Kartlı Su Sayacı Uygulamasına Başladı

UYGULAMA İLE SU FATURALARINDA %30’LUK İNDİRİM SAĞLANACAK.

Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran akıllı kartlı elektronik su sayacı uygulamasının dün itibari le başladı ve ilk abonelik gerçekleştirildi. 

 

Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ilk kartlı su sayacı uygulamasının Balcıoğulları Fırını Nedime Balcı tarafından abonelik açtırılarak yapıldığı bildirildi.

İlgili birim tarafından yapılan bilgilendirmede uygulanmaya başlanan sistemin Keşan halkına büyük faydalar sağlayacağı kaydedildi.

VATANDAŞLARIMIZIN YENİ UYGULAMAYA GEÇMELERİNİ ÖNERİYORUZ

Su ihtiyacının gerektiği ölçüde kullanılmasını sağlayacak olan bu sistem ile hem vatandaş hem de belediye açısından önemli bir çalışmanın başlatıldığı ifade edilirken konuyla ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürü Başaran, şunları dile getirdi: “Elektronik kartlı su sayacı sistemi; TSE standartlarına göre üretilmiş, elektronik akıllı kart ve diğer bilişim teknolojilerinin yardımı ile sayacı yönetip denetleyen, aynı zamanda abonelerine kontörlü su kullanma imkânı sağlayan bir sistem. Elektronik sayaçların güvenilir ve hassasiyeti yüksek olması en önemli artılarından bir tanesidir. Kartlı su sayacı sayesinde oto kontrol mekanizması devreye girecek ve bilinçsizce yapılan su tüketimleri de ortadan kalkacaktır. Ayrıca, yeni sayaçların kendisini kontrol ederek hat üzerinde herhangi bir sızıntı veya kaçak olduğunda uyarı vermektedir. Böylelikle israfın önüne geçilmiş olacak ve kayıp kaçak kullanımı olmayacaktır. Fatura konusunda da büyük avantajları ile göze çarpan akıllı su sayacı uygulaması kullanıcılarına %30’luk bir indirim sağlıyor. Bunun yanı sıra sayaçlar aboneyi kesinlikle susuz bırakmıyor. İçerisindeki kontör bittiği anda devreye girecek olan avans kontörü kullanarak mesai başlangıcına kadar vatandaşlarımız su ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bu uygulamanın getirecek olduğu en önemli faydalardan birisi de ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılarında önüne geçilecek olması. Abone ne kadar su harcaması yaptığını ve ne kadar yapabileceğini takip edebilecek. Akıllı kartlı elektronik su sayacı aboneliği açtırmak isteyen vatandaşların Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekir. Vatandaşlarımız akıllı sayaç alarak, hem su tasarrufu sağlayacak, hem de kendi bütçelerine katkıda bulunacak. Keşan’da yaşayan vatandaşlarımızın yeni uygulamaya geçmelerini öneriyoruz.”

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İlk aboneliği gerçekleştiren Nedime Balcı’da konuyla ilgili şunları söyledi: “İşletmemiz için hem tasarruf hem de kolaylık sağlayacak akıllı kartlı su sayacımızı bağlattık. %30’luk indirim bizim gibi işletmeler için önemli bir rakam, ayrıca kayıp kaçak uyarısı da bulunması bizleri rahatlatıyor. Keşan Belediyesi yetkililerine böyle bir uygulamayı hayat geçirdikleri için teşekkür ediyoruz.”