Keşan Belediyesi ile Personel Şirketi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Keşan Belediyesi ile Personel Şirketi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Keşan Beledisi ile Disk Genel İş sendikasına bağlı Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi işçileri arasındaki toplu sözleşme 11 Ağustos 2022 Çarşamba günü imzalandı.

 Saat 10.00 sıralarında Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksinde düzenlenen imza törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Keşan Belediyesi İş Yeri Temsilcileri Kamil Tunca, Sedat Çıkıkçı, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile işçiler katıldı.

“En başından bugüne kadar taleplerimizle ilgili her konuyu görüştük”

Törende ilk olarak konuşan Şen, “Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi’ndeki işçilerimiz için 2019 yılından bu yana toplu iş sözleşmelerini imzalıyoruz. Bir yenisini de bugün imza altına alacağız. En başından bugüne kadar taleplerimizle ilgili her konuyu görüştük. Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle biz işçilerinde ücretlerinde ciddi erimeler oldu. Bütün bunların telafisi için taleplerimiz oldu. İmzalayacağımız sözleşmede taleplerimiz azami ölçüde karşılandığını söyleyebilirim. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde katkı koyan başta Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere tüm komisyon üyelerimize teşekkür ederim.” dedi.

“Keşan Belediyesi bugün diğer belediyelere yine örnek oluyor”

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, Keşan’a verdikleri hizmetten ötürü işçilere teşekkür ederek, “Belediye personelimiz gözümüzün nuru. Alın teri ile akıl teri ile çalışanlarımız var. Siz olmazsınız hizmet olmaz. Keşan’ın ‘A Takımı’ işçilerimiz. Toplu sözleşmeler işçilerimizi bir araya getiren etken. İşçilerimizin mutlu olmasını istedim. 17 sene maaş aldım, 18 sene maaş verdim. Tarafları bilirim. Ay sonu geldiğinde zor durumda olmanızı istemem. Keşan Belediyesi bugün diğer belediyelere yine örnek oluyor. Türkiye’de önder kurumlardanız. Bu güzel iyileştirmeden sonra daha çok çalışacağız, daha huzurlu olacağız. Hepimiz çok çalışacağız. Keşan’da gecikmişlerimiz var; park, yol, güzel sokaklar istemez misiniz? Neden daha iyi olmayalım? Benim gözümde her biriniz belediye başkanı, belediye başkan yardımcısısınız. Ben de kendimi işçi olarak kabul ediyorum. Bu belediye hepimizin. Hepimiz belediyenin parçasıyız.” şeklinde konuştu.

“Hizmet ordusuyuz”

Trakya’ya örnek olacak bir ücret iyileştirmesi yaptıklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Sendika temsilcilerime, başkan yardımcılarıma, meclisime teşekkür ederim. Bizler halkımızın mutluluğunu sağlamak için geldik. Bu da sizinle olur. Başka türlü bu çark yürümez. Hizmet ordusuyuz. Kendinizle gurur duyun. İşinizi yapmaya devam edin, dürüst olun. 3,5 senedir bunu başardık. Her şeyi canla başla Keşan için yapıyoruz. Keşan’da ne kadar olumlu iş olursa siz kendinize de hizmet ediyorsunuz. Keşan’da yaşıyorsunuz. Vizyonel çalışmalarımızı hissediyorsunuz. 539 çalışanımızla başladık, ayrılan olduğunda gelen oluyor. Şimdi aynı sayı ile müzeye, hayvan barınağına, bilgi işleme, stadyuma, Erikli, Yayla, Kocaali tesislerine, istihdam ofisine, basına personel gitti. Sıkı çalıştığımızda işler oluyor demek. Maaşları risk alarak iyileşirdik. Hakkını vereceksiniz, bana söz verin 2 kat çalışın. Cumhurbaşkanımız her zaman çalışanın yanında olması bizlere de örnek oluyor. Sözleşmemiz hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından Mustafa Helvacıoğlu’na çiçek takdim edildi ve toplu iş sözleşmesi imzalandı.