Keşan Belediyesi’nden KEDAK’a arama kurtarma malzemesi desteği

Keşan Belediyesi’nden KEDAK’a arama kurtarma malzemesi desteği

Helvacıoğlu: Olası bir afet durumunda arama ve kurtarma faaliyetlerinin öneminin bilincindeyiz

 Tatbikatlar dışında hiç kullanmak zorunda kalmamak dileğiyle

 

Kurumlararası işbirlikleri ile sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü faaliyetlere büyük önem veren Keşan Belediyesi, KEDAK (Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği)’a arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaçları olan malzemeleri aldı ve malzemeler 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü dernek yöneticilerine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından teslim edildi.

Saat 14:00 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelen KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yumuşak ve dernek yöneticileri, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından makam odasında ağırlandı.

 

KEDAK’ın Keşan ve bölge adına önemli bir görev üstlendiğini belirten Mustafa Helvacıoğlu, “KEDAK Yönetim Kurulu üyelerini belediyemizde ağırlayarak Belediyemiz tarafından arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaçları olan malzemelerini teslim ettik.Olası bir afet anında arama ve kurtarma faaliyetleri ile ilk yardımın öneminin bilincindeyiz. Tatbikatlar dışında derneğimize verdiğimiz malzemelerin kullanılmak zorunda kalınmamasıdileğimiz. Afetlerde can ve mal kaybının çok olmaması için önceden tedbir alınmalı. Derneğimiz ve bizim hazırlıklarımız da bu yönde. Afetlere hazırlıklı olmak için bilinçli bir tavır geliştirmek gerekir.” dedi.

Afetlerde insanların kurtarılması için yapılan tüm çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Helvacıoğlu, “Desteklerimiz her zaman sizinle. Siz insanlık için uğraşıyorsunuz. Bizler sizlere ne teknik desteği verebilirsek, bununla büyük bir mutluluk duyarız. Sizler insan kurtarmaya gönül verdiniz. Çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi işbirliğinde KEDAK’la Keşan ve bölge için farkındalık yaratacak bilinçlendirme faaliyetleri de yürüteceklerinin altını çizdi.

KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yumuşak da Keşan Belediyesi tarafından kendilerine verilen malzeme desteği nedeniyle Keşan Belediyesi’ne ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na KEDAK ve bölge halkı adına teşekkür ederek şunları söyledi: “Keşan Belediyesi tarafından derneğimize; arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere; hilti, jenaratör, gece çalışılması sırasında kullanacağımız led aydınlatmalar ve teknik ekipmanlarverildi. Bu malzemeler derneğimizin çok büyük eksiklikleriydi ve derneğimizde yoktu. Başkanımız her zaman derneğimizin yanında ve destekçisi. Bu destek için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Destek sadece sözde değil özde şekilde yapıldı. Daha önce Deprem Haftası’nda stant açmamızda da çok büyük destekleri olmuştu. Bize verilen malzemeler arama kurtarma faaliyetlerinde gerçek manasıyla hayati öneme sahip. Umarız bu verilen malzemeleri herhangi bir kötü afet durumuyla karşılaşmaz ve sadece tatbikat ve eğitimlerde kullanırız.”