Keşan Belediyesi’nden Korona Virüse karşı büyük mücadele

• 4 bin 685 noktada denetim
  • 374 kilometre yol kat ederek 21.000 litre ilaçlama
  • Mama odaklarına 2 ton mama

Vatandaşlarının sağlığını korumak için yoğun bir mesaiyle bu zorlu günlerde vatandaşlarına tüm ekipleriyle adeta seferberlik ilan ederek çalışan Keşan Belediyesi, Korona Virüs Koruma ve Önleme çalışmaları kapsamında 2 bin 144 noktada dezenfektan ve ilaçlama çalışması, iş yeri, Pazar, toplu taşıma ve diğer zabıta denetimleriyle beraber toplam 4 bin 685 noktada da denetim gerçekleştirdi.

Bu süreçte vatandaşlarının zor gününde yanında olarak 3 bin haneye sosyal yardım ve erzak dağıtımı gerçekleştiren Keşan Belediyesi, 1 Nisan 2020’den bu yana faaliyet yürüten Dezenfeksiyon ve Sterilizasyon aracı ile 374 kilometre yol kat ederek 21.000 litre dezenfeksiyon ve sterilizasyon ürünüyle Keşan genelindeki tüm mahalle, cadde ve sokaklarda ilaçlama gerçekleştirdi.

Aynı mahalle, cadde ve sokaklardan belirli periyotlar halinde birçok kez geçen Dezenfeksiyon ve Sterilizasyon aracı, Keşan’a bağlı beldeler olan Yenimuhacir ve Beyendik’te de periyotlar halinde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Keşan Belediyesi Korona Virüs döneminde sokak hayvanlarını da unutmadı ve bu süreçte mücavir alanlar dahil mama odaklarına 2 ton mama bıraktı.

Keşan Belediyesi evde kal teşvik uygulamalarıyla canlı yayında 923 bin izleme sayısına da ulaştı.

Keşan Belediyesi’nin Korona Virüs tehdidi ortadan kalkana kadar çalışmalarını artırarak sürdüreceği, vatandaşların da virüsten korunmak için yetkililerin yaptıkları uyarıları dikkate alarak, zorunlu haller dışında evlerinde kalmaları gerektiği ifade edildi.