Keşan Belediyesi su sayaçlarının donma riskine karşı uyardı

Keşan Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, havaların soğumasıyla birlikte, su sayaçlarında donma riskinin de arttığına dikkat çekerek, vatandaşların su sayaçlarını koruyabilmeleri için bazı önerilerde bulundu.

Başaran, izlenen hava tahmin raporlarına göre, bölgenin soğuk hava dalgası içerisine girdiğini ve ilerleyen günlerde bu soğuk havaların etkisini daha da hissettirebileceğini belirterek, "Soğuk ve yağışlı hava şartları nedeniyle su abonelerinin mağdur duruma düşmemeleri için su sayaçlarını ve açıkta kalan su borularını, izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı vb. maddeler ile sararak muhafaza altına almaları  gerekmektedir.

"Sayacı donan abonelerimiz su sayaçlarının üzerlerine kesinlikle su dökmemeli ve ateş tutmamalıdır"

Konu ile ilgili vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermelerinin, kendi yararlarına olacağına da değinen Erhan Başaran, "Ayrıca sayacı donan abonelerimizin su sayaçlarının üzerlerine kesinlikle su dökmemeleri ve ateş tutmamaları gerekiyor.” diye konuştu