Keşan Belediyesi tarafından 1 Aralık 2019 Pazar günü Artı Çarşı’da İzzeti İkram Pazar açıldı.

Keşan Belediyesi tarafından 1 Aralık 2019 Pazar günü Artı Çarşı’da İzzeti İkram Pazar açıldı.

1 Aralık 2019 Pazar günü Saat 10.00’da açılan pazarda İzzetiyeli kadınlar, Keşan Kent Konseyi Kadın Meclisi El Emeği Sergileme Birimi, Havsa Kadın Kooperatifi’nden kadınlar ve Keşanspor da  stand açtılar.

                                   

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç,  Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yenimuhacır Belediye Başkanı Mustafa Türker, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı , İl Genel Meclis Üyeleri Halil Bayazıt ve ,İsmail Keleş, belediye meclis üyesi Şafak Uslu ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ile Keşa Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman’da standları ziyaret ettiler.

                                    Burada bir açıklama yapan Keşan Belediye Başkaı Mustafa Helvacıoğlu, İzzeti İkram Pazarının Artı Çarşı da Keşanlılar buluşturduklarını belirterek “Bu Pazar kıymetli bir Pazar oldu. Hava soğuk ama buradaki kadınlarımız sokağı öyle bir ısıtmışlar ki, lokmalarıyla gözlemeleriyle.izzeti İkram Pazarı’ a hazırlık yaptık. İki markayı bir araya getirdik. Bu iki marka Artı Çarşı bu caddeyi markalaştırdık. İki de İzzeti İkram Pazarı’nı markalaştırdık. Gördüğünüz gibi bugün 60-70’e yakın tezgahımızı İzzetiyeli kadınlarımız başta olmak üzere Keşanlı ve köy kadınlarımızı bir araya getirerek, bugün yerel ve yöresel ürünlerimizi hep beraber sergiliyoruz. Sadece Keşan değil tüm hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm köy kadınlarımızı, ilçe belediyeleri ve Yunanistan’dan herkesi bu pazara davet ediyorum. Kaymakamılığımızla,  Muhtarlarımızla, STK’larımızla, Ticaret Odamızla, Üniversitemizle belediyemizin yapmış olduğu bu pazarın ikincisini burada deniyoruz daha sonra da her Pazar bu pazarı açacağımız yerler olacak. Hayırlısı olsun kadınlarımıza kolay gelsin diyorum” dedi.

                                    Daha sonra söz alan Edirne Milletvekili Aksal da şunları söyledi “Çok kıymetli hemşehrilerim, ben de hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bugün Keşan’da bu güzel çarşımızdayız. Artı Çarşı’dayız ben ilk önce başkanımı tebrik ediyorum. Çarşımız hayırlı uğurlu olsun. Bugün burada İzzeti İkram Pazarındayız, kadınlarımızın ele emeği, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünler ve doğal ürünlerle yaptıkları reçeller, marmelatlar, el açmaları hamur işleri, el işleri ile tüm bölgeye hitap ediyor. Ben herkesi bu pazara davet ediyorum. 19 Kasım Keşan’ın Kurtuluşu’nda ilk olarak açılan bu Pazar bugün ikinci kez Keşan halkının hizmetine açıldı. Keşan’ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz demiştik. Ben inanıyorum ki tüm bölgeden misafirlerimiz buraya gelecek. Hatta Yunanistan’dan misafirlerimiz buraya gelecek ve en doğal bu ürünleri alacaklar, ben katkı sunanlara çok teşekkür ediyorum. Hayırlı bereketli olsun diyorum. Hepinizi selamlıyorum.”

                                    Aksal’dan sonra konuşan Keşan Kaymakamı Nuri Özder de öncelikle herkesi selamlayarak “ Ben de bugün İzzeti İkram Yöresel Ürünler Pazarımızın açılışında bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Tabi bu pazarımız yeni başlayan bir şey değil Kurtuluş Bayramımızda başladı. Bu pazarımız bugün Artı Çarşı da. Bundan sonra da değişik yerlerde bu pazar açılacak. Sayın vekilimizin dediği gibi bu sadece Keşan’a değil bütün bölgeye hitap eden bir pazar olacak. Ben pazarın hazırlanmasında emeği geçenlere ve burada  ürünlerini sergileyenlere teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

                                    AK Parti eski milletvekili Ali Ayağ da İzzeti İkram Pazarı’nı ziyaret ederek Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu bu güzel düşüncesinden dolayı kutlayarak alışveriş yaptı.

                                    Konuklar daha sonra İzzeti İkram Pazarı’nı da hep birlikte gezerek kadınlara hayırlı işler dileyerek teşekkür ettiler.

                                    Kadınlar da kendilerine bu imkanı tanıyan başta Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

                                    Saat 13.00’te Keşan’ın yerel gruplarından Grup Sekiz Official’da konser vererek İzzeti İkram Pazarı’nı renklendirdi.

                                    Pazar gece saat 22.00’ye kadar açık kalacak.