Keşan Belediyesi ve ÇEVKO İşbirliği İle Sıfır Atık Eğitimi Verildi

Keşan Belediyesi, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefi doğrultusunda hazırlanan Sıfır Atık Projesi kapsamında 1 Ekim 2019 Salı günü Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ( ÇEVKO ) işbirliğinde, Sıfır Atık Eğitimi verildi.

Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen, saat 14.00’te başlayacak toplantıya Keşan Belediye Başkan Vekili Tarık Uysal ile Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman ile vatandaşlar katıldı.

ÇEVKO Eğitim Şefi Murat Anaç tarafından, çevre kirliliği ve boyutları, geri dönüşüm yöntemleri, geri dönüşüm kullanım alanları, Türkiye’deki atık kaynaklı sorunlar, geri kazanımın yerküre için önemi, Türkiye’de geri dönüşüm sistemleri, geri dönüşümün faydaları konusunda bilgiler verildi.

Eğitimin sonunda Keşan Belediye Başkan Vekili Tarık Uysal sahneye gelerek, verdiği değerli bilgilerden dolayı Anaç’a teşekkür ederek “Keşan Belediyesi olarak çevreye çok önem vermekteyiz ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Ayrıca çevreye duyarlılık göstererek bu eğitimi katılan sizlere de teşekkür ederim “dedi.

Uysal daha sonra Murat Anaç’a çiçek takdim etti.