Keşan Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nden kandil programı

Mustafa Helvacıoğlu: “Regaip Kandili birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olsun”

Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Müftülüğü iş birliğinde, Regaip Kandili nedeniyle program düzenlendi.

Saat 19.40 sıralarında Keşan İki Minareli Çarşı Camii’nde başlayan programa; Keşan Belediye Başkanı MustafaHelvacıoğlu, Keşan İlçe Müftüsü MehmetYiğit, imam hatiplerİbrahimKuş, AhmetSav ve İsmailHergül katıldı.

Program öncesinde konuşan Helvacıoğlu, “Bu gece; üç aylara tekrar erişmiş olmanın sonsuz huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Üç aylar, keremi bol olan rabbimizin biz Müslümanlara sunduğu bereketli zamanlardandır. İslam dininde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’nin de özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Kandiller bizlerin kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı arttırançok özel gecelerdir. Bu özel gecede KeşanBelediyesi ve Keşan İlçe Müftülüğü olarak tüm vatandaşlarımızla Kuran-ı Kerim tilaveti programında dualarla buluşmak istedik. Toplumsal birliğimizin ve daimi beraberliğimizin pekişmesine vesile olsun istedik. Bu gece maneviyatını bilen ve buna göre yaşayanlar için hayırlıdır. Hırslarından vazgeçmiş, günahları için, samimiyetle tövbe edenler için hayırlıdır. Bilime ve akla, Kuran-ı Kerim’in faziletlerine inananlar için hayırlıdır. Doğayı ve çevreyi sevenler, canlıların yaşamına saygı gösterenler için hayırlıdır. Şiddetten uzak duranlar uzlaşmadan yana olanlar için, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyenler için hayırlıdır. Ben bu duygularla; insanlarımızın, yaradana daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Salgın sürecinden kurtulup yeniden sağlıklı günlere tez zamanda kavuşmamızı diliyorum. Bu hayırlı gecede samimiyet ile edeceğimiz duaların, tüm ölmüşlerimizin, şehitlerimizin, koronadan hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, aramızdan ayrılan tüm büyüklerimizin ruhuna değsin, ruhları şad, mekânları cennet olsun Allah bizlere de insanlarımıza ve vatandaşlarımıza hizmet ederken tevazuyu elden bırakmadan iyi niyet ve iyi bir dille hizmet etmeyi nasip etsin. Tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın RegaipKandili’ni tebrik ediyorum. Bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve ilahiler söylendi.

Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Regaip Kandili’nin anlamıyla ilgili yaptığı konuşmanın ardından program, dua edilmesiyle sona erdi.