Keşan Belediyesi ve Keşan Müftülüğü’nün Ortak Şeb-i Arus Etkinliği Gerçekleştirildi

Keşan Belediye Başkanlığı ve Keşan İlçe Müftülüğü ile Mevlana’nın 746. Ölüm Yıldönümü nedeniyle ortaklaşa olarak düzenlenen Şeb-i Arus Töreni 15 Aralık 2019 Pazar akşamı gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda saat 20.00’de başlayan etkinliğe Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan İl Genel Meclis üyeleri, Keşan Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu, Hersekzade Ahmet Paşa Camiiş İmamı Ali Gücüyener’in  yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ardından Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik tarafından Kur-an Tilaveti gerçekleştirildi.

Kur-an Tileveti’nin ardından Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatı anlatıldı.

Yiğit’in sunumundan sonra Mevlana’yı anlatımından sonra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sahneye gelerek şiir okudu.

Helvacıoğlu, burada yaptığı konuşmada “Bana başkanım konuşacak mısınız? diye sordular. Ben de Mevlana’yı nasıl anlatırım ki Mevlana’yı şiirlerle anlatmak lazım. Bu akşam ben de size Mevlana’dan bu akşamın anısına şiir okuyacağım. Sürprizi de böyle yapalım dedik. Zorlanacağımı düşünüyorum ama sizin alkışlarınızla bu işi başaracağıma inanıyorum “şeklinde konuştu.

Başkan Helvacıoğlu daha sonra Mevlana’nın “Etme” ve “Demedim mi” adlı şiirlerini tasavvuf müziği ve semazen gösterileri eşliğinde dinleyenlere okudu.

Program Tasavvuf Müzik gösterisinin ardından gerçekleştirilen Semazen gösterisi ile sona erdi.

Gösterilen ardından Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından programı düzenleyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na çiçek takdimi gerçekleştirildi.

Çiçek takdimi öncesi konuşan Helvacıoğlu, bu geceyi hazırlayan ekibin Keşanlı bir ekip olduğunu belirterek “Kendileri müthiş bir program hazırladılar. Bu işi başaracaklarına inanıyorum. Sizlere bu akşam Konya’dan İstanbul’dan şöhretler getirmek yerine Keşan’ın şöhretlerini çıkardık. Mehmet Ali Kuş hocam da bu işin uzmanı ve belediyemizin danışmanlığını yapıyor. Saz ve Tasavvuf Topluluğumuzun da büyük emeği var.Hepsi bizm çocuklarımız. Bu vesileyle aramızda olduğunuz Sayın kaymakamımıza, müftümüze ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Helvacıoğlu’ndan sonra söz alan Özder de “Bu geceyi düzenleyen Keşan Belediye Başkanımıza, Müftülüğümüze ,tüm Tasavvuf ekibine, müzisyenlerimize ve bu güzel gösteriyi izleyen sizlere  teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımı Mustafa Helvacıoğlu’na okuduğu şiirlerden dolayı ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum “şeklinde konuştu.

Daha sonra Özder ve Helvacıoğlu, semazen ekibinin en küçüğü olan Kutsal Palabıyıkoğlu’na çiçek hediye ettiler.