Keşan Belediyesi Zabıta ekipleri dilencilere ve yol ile kaldırım işgallerine geçit vermiyor

Keşan Belediyesi Zabıta ekipleri dilencilere ve yol ile kaldırım işgallerine geçit vermiyor

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede dilencilerle ilgili denetim gerçekleştirdi, parkomat alanlarına flama ve tabela konulması ile yayaların kullanım alanı olan kaldırımlara masa ve sandalye çıkarılması konusunda uyarılarda bulundu.

Şehrin bazı noktalarını ve cami önlerini mesken tutan dilencilere göz açtırmayan Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların manevi duygularını istismar eden dilenciler hakkında yasal işlem yürüttü.

Keşan Belediyesi Zabıta İşleri Müdürü Savaş Yiğit, dilenciler konusunda vatandaşları da uyardı dilencilere para vererek dilenciliğin özendirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Yiğit, “Vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik denetimlerimizi Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak ara vermeden sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan bu tip istismar konularında daha dikkatli olmasını istiyoruz. Vatandaşlardan gelen şikayetleri de ivedilikle değerlendiriyoruz. Dilencilik bir suç. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 33. maddesi gereği dilenen kişilere idari para cezası verilmekte ve dilencilikten elde etmiş oldukları gelirin mülkiyeti, Belediye Encümeni kararı ile kamuya geçirilmekte.” dedi.

Savaş Yiğit, Keşan’da parkomat alanlarına konulan flama ve tabelalar konusunda uyarılarda bulundu ve söz konusu alanların araçlara ait olduğunu dile getirdi.

Yiğit, bu alanlara flama ve tabela konulmasının Keşan’a gelen misafir araçların parklama yapacak yer bulmasını da zorlaştırdığını, bunun da ilçenin ekonomisine zarar verdiğini anlattı.

Kaldırımlara masa ve sandalye konulmasının da önüne geçmek için Zabıta Müdürlüğü olarak çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Yiğit, kaldırımların yayaların kullanım alanı olduğunu, buralara konulan materyallerin yaya güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

Esnafa ve işletmelere gerekli uyarıları yaptıklarını kaydeden Savaş Yiğit, kurallara uymayanlar hakkında idari yaptırımlar uygulayacaklarını bildirdi.