Kış Geldi, Kazan Yakmaya Dikkat Çekildi

Keşan Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Birimi’nden yapılan açıklamada kazan yakma saatleri ile ilgili bilgiler verildi.

Yapılan açıklamada daha önceden gün içinde  06.00-09.00 ve 16.00-19.00 saatleri arasında olan kazan ateşleme saatlerinin 24 saate yayıldığı belirtilerek, “24 saat yakma gerçekleşebilecek. Ancak yastıklama yöntemi kullanılması gerekiyor, yerli kömür kullanımında  kireç İlavesi yapılmalı. Ayrıca kömür alımı yapacak vatandaşların  belediyemizin internet sitesinde yayınlanan izinli kömür firmalarından alım yapması gerekmektedir. Baca temizliğine önem verilmeli. Denetimler sırasında alınan kömüre ait satış izin belgesi, fatura, sevk irsaliyesi ve baca temizliğinin yapıldığına dair belge kontrolleri yapılacak olup, kazan yakma şekilleri de uygulamalı olarak gösterilecektir.

Bu kurallara uymayan ateşçi ve site yönetimlerine gerekli cezai işlem uygulanacaktır.