Mustafa Helvacıoğlu haftalık faaliyet raporunu açıkladı/12-19 Ekim

Helvacıoğlu: “En büyük gurur Keşanlı olmaktır, en büyük hediye ise Keşan’da yaşamaktır”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu 12 Ekim-19 Ekim 2020 tarihleri arasındaki bir haftalık belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Keşan Belediyesi’nin sahiplenmiş olduğu kedi ile haftalık faaliyetlerini duyuran Helvacıoğlu şöyle dedi: “Sevgili Keşanlılar, sağlıklı, huzurlu ve bereketli günler dilerim. Keşan Belediyesi olarak sahiplendiğimiz kedimizin henüz bir ismi yok, çünkü ismini siz koyun istedik. Sosyal medyadan başlatacağımız isim bulma kampanyasına katılan tüm vatandaşlarımıza da mama desteği vereceğiz. Saygıdeğer Keşanlılar, güvendiniz, desteklediniz ve yetki verdiniz. Çalışmak bizim görevimiz. Bilmekse sizin hakkınız. İşte durmadan yorulmadan geçen hafta yaptıklarımız; değerli hemşehrilerim,köy garajı yıkım çalışmalarında sona geldik. Mehmet Gemici Caddemizi aydınlık ve güzel günlere ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Emektar stadyumumuzda son golü, yeni stadyum için ilk adımları attık. Milletvekilimiz Dr. Fatma Aksal, AK Parti İl ve İlçe Başkanımız ve ilgili yöneticilerimizle; stadyum, yüzme havuzu, Cumhuriyet Meydanı Projelerimizi ve Keşan’ımızda devam eden diğer çalışmalarımızı inceledik. Değerli hemşerilerim,geçen hafta, kaymakamımızı, başsavcımızı, basınımızı, engellilerimizi ve derneklerimizi ziyaret ettik. Keşan’ın geleceğini konuştuk. Edirne Kızılay’ı, Gazdaş yetkililerini ve müzemize katkı sunanları ağırladık. Müzemizle ilgili Trakya Üniversitesi’yle instagramdan canlı yayın düzenledik. Canlı yayın demişken, hesap verme anlayışımızı elden bırakmadık. Bu milletin parası ne oluyor, herkes bilsin istiyoruz. Kapalı kapılar arkasında iş yapmayacağımızı tekrarlıyoruz. Geçen hafta gerçekleşen 4 ihaleyi de internetten vesosyal medya hesaplarımızdan herkesin huzurunda yaptık. İlaç alım ihalesini, tamir ve yapım işi ihalesini, akaryakıt ihalesini, taksi park ve Amel Baba Türbesi çevresi peyzaj düzenleme ihalesini, canlı yayında, gözler önünde gerçekleştirdik. Dilerim Keşanlılara hayırlı olsun, Keşan’a değer katsın. Değerli hemşerilerim, herşeyin başı sağlık. Sizin koronavirüse yakalanmamız için denetimler yapmaya, size hizmet eden sağlık çalışanlarını yalnız bırakmamayasağlığınız için dezenfeksiyon aracımızla çalışmaya devam ettik. Geçen hafta 21 camimizin, tamamını baştan aşağı temizledik. Kıymetli hemşerilerim, dünyaevine giren gençlerimizin mutluluğunadünyaya gelen bebeklerimizin ailelerinin sevincine, yitirdiğimiz hemşerilerimizin yakınlarının üzüntüsüne ortak olduk. Gençlik merkezimizde gençlerimizle, toptancı halimizde esnafımızla, eski köy garajında minibüsçü vetaksicilerimizle daha iyi bir Keşan için görüştük. Sevgili Keşanlılar, geçen hafta siz değerli hemşerilerimize armağanlar sunduk. Anafartalar İlkokuluna ve öğretmenevimize Atatürk büstleri armağan ettik. yarışmamızın ödüllerini takdim ettik. Pandemi döneminde evinde kalarak en çok kitabı okuyup özetini getiren vatandaşlarımıza çekiliş ile;buzdolabından, çamaşır makinesine, bulaşık makinesinden led televizyona, laptoptan tablete, bisikletten cep telefonuna kadarbirçok armağan sunduk.”

KEŞAN AŞIMIZ VE AŞKIMIZDIR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Kıymetli Keşanlılar;her zaman dile getirdiğimiz gibi; Keşan Belediyesi tüm canlıların belediyesidir. Bu anlamda Türkiye’ye örnek bir uygulama ilebarınaktan köpek ve kedi sahiplenen vatandaşlarımızabelediyemizce yaptırılan barınma evi ve mama hediye etmeye başladık. Sevgili hemşerilerim, aslında en büyük armağanı hepimiz aldık. Bu bereketli ve kadim toprakların birer ferdi olarak;en büyük gurur Keşanlı olmaktır, en büyük hediye ise Keşan’da yaşamaktır. Keşan aşımız ve aşkımızdır. Keşan büyük yuvamızdır. Sahip çıkmak ve Keşan’ı daha üst liglere çıkarmaksa boynumuzun borcudur. Keşanlılar ve onun hizmetindeki belediyesi bunu yapacak güçtedir. O halde yeni haftaya bu duygularla başlayalım. Herbirinize güzel bir hafta diler, sevgi ve saygılarımı sunarım…”