Mustafa Helvacıoğlu haftalık faaliyet raporunu açıkladı/ 19-25 Ekim

Haberle ilgili videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Helvacıoğlu: “Cumhuriyeti kutlamayı hak edenler onun lafını edenler değil, ona hizmet edenlerdir”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu 19 Ekim -25 Ekim 2020 tarihleri arasındaki bir haftalık belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Helvacıoğlu açıklamalarına şu sözlerle başladı: “Değerli Keşanlılar, sevgili hemşerilerim, sizlere saygılarımı sunarken, şimdiden Cumhuriyet Bayramınızıen kalbi duygularla kutluyorum. Cumhuriyet;başaracağına inanmak ve başarmaktır. Biz de Keşan Belediyesi olarak Türkiye’de örnek, Trakya’da lider olmak istiyoruz, ve bunu hepbirlikte başaracağız. Değerli hemşehrilerim, Cumhuriyet medeniyet demektir. Yani, Keşan’da bozuk yol, kaldırımsız cadde ve sokak bırakmamak demektir. Onun için biz de geçen hafta, Anafartalar İlkokulu önündeki Namık Kemal Caddemizde, Engelliler Parkı’ndan Ali Kale Okulu’na kadar olan Cumhuriyet Caddemizde ve Gençlik Merkezi önündeki Mehmet Gemici Caddemizde Cumhuriyet kenti medeni Keşan için çalışmalarımızı başlattık. Değerli Keşanlılar, Cumhuriyet halka hizmettir. Geçen hafta yaptığımız gibi, mesela pazaryerinin üzerini kapatmak için çalışmaktır. Keşan’a bir yenilik daha katıp10 ayrı yerde, büfeli duraklar kurmak için kolları sıvamaktır. HamzadereBarajı sulama projesinin hayata geçmesi için didinmektir. Cumhuriyet; halkının sağlığı için, cadde ve sokakları dezenfekte etmek, halkın için sağlık denetimleri yapmak, milletin için mahallelerini ilaçlamaktır. Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün hayvan sevgisinden ilham alıp, modern barınak kurmak, hayvan sevgisini çoğaltmak için sahiplendirme yapmak, kulübe ve mamayla destek sunmaktır. Gençler için kültür sanat merkezinive Olimpik Yüzme Havuzu’nu tamamlamak için alın teri dökmektir. Sevgili hemşerilerim, Cumhuriyet, kültürdür. Yani tarihtir, tiyatrodur, kütüphanedir. Cumhuriyete hizmet bana göre şudur: geçen hafta yaptığımız gibi; Tarihi HersekzadeAhmet Paşa Camimizin restorasyonu için 4 milyon TL bütçe bulmaktır. Kurduğumuz Keşan Kent Müzesini son hızla tamamlamaya çalışmaktır. Ulu önderimiz Atatürk bugün yaşasaydı, Keşan’da dünya standartlarında bir tiyatro salonu yapılmasıyla öğünür, Kültür Sanat Merkezi ve kütüphanemizle gurur duyardı. İşte Cumhuriyete layık olmak budur. Atatürk bu Cumhuriyeti gençliğe emanet etti. Biliyoruz ki Cumhuriyet, gençliğe olan emanettir. Bizde emanetin sahiplerine geçen hafta içinde, 11 mahalleye 11 semt sahası kazandırmak için imzalar attık. Üniversite sınavında başarılı olan gençleri tablet ile ödüllendirdik.”

KEŞAN, TRAKYA’NIN PARLAYAN YILDIZI OLARAK CUMHURİYETE LAYIK İŞLER ÇIKARIYOR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti:“Cumhuriyet, Cumhur yani halk demektir. Geçen hafta yaptığımız gibi, halkla içiçe olmak, makamlara sıkışıp kalmamak demektir. Küçük Poyraz’ımızdan, tarhana yapan kadınlarımıza minibüsçülerimizden, sporcu gençlerimize kadar halkla kucaklaşmaktır. Nikahlanan çiftlerimizle, bebekleri dünyaya gelen ailelerimizle bir olmaktır. Yeni işletme açanlardan, benzinlikte çalışanlara herkesin sorununa kulak vermektir. Vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmek,Keşanlı’nın sorunlarına mahalle mahalle çözümler bulabilmektir. Cumhuriyet dayanışmadır. diyerek kan bağış kampanyası düzenlemek, rekor bağışlara imza atmaktır. Cumhurun seçtiği muhtarlarımızla bir olmak, onlarla dayanışmaktır. Tüm sağlık çalışanlarımız iledaha sağlıklı bir Keşan için elele vermektir. Tuhafiyeciler ve manifaturacılar odamızla Keşan için güçbirliği yapmaktır. Geçmiş dönem Başbakan Danışmanımızla, Ticaret Bakanlığı Daire Başkanımız ve Edirne İl Ticaret Müdürümüzle daha marka bir şehir için kafa kafaya vermektir. Cumhuriyet, çalışmaktır. Atatürk’ün dediği gibi;Bizde geçen hafta bu cumhuriyetin belediyesi olarak gece gündüz sizler için çalıştık. Yerimizde oturmadık. Keşan için yollar katettik, Ankara’da kapılar aşındırdık. Milletvekilimiz Sayın Dr. Fatma Aksal ile birlikte, Vakıflar Genel Müdürümüzle, İller Bankası Müdür Yardımcımızla, TOKİBaşkan Yardımcımızla, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürümüzle, DSİGenel Müdürlüğümüzle, Tarım ve Orman Bakanlığımızla Keşan için görüştük. Değerli hemşerilerim, bu hafta Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. Her tarafı bayraklarımızla süsledik coşkuya hazırız. Cumhuriyeti kutlamayı hak edenler onun lafını edenler değil, ona hizmet edenlerdir. Keşan bu kutlamayı hak ediyor. Çünkü Keşan, Trakya’nın parlayan yıldızı olarak cumhuriyete layık işler çıkarıyor. Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun Keşan…"