Mustafa Helvacıoğlu Haftalık faaliyet Raporunu Açıkladı/ 2-9 Kasım

Helvacıoğlu: “Keşan’ı ilmek ilmek dokuyarak modernleştiriyoruz”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu 2 Kasım -9 Kasım 2020 tarihleri arasındaki bir haftalık belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Helvacıoğlu açıklamalarına şu sözlerle başladı: “İyi haftalar değerli hemşerilerim, Keşan’a hizmet sevdasıyla ve ilk günkü aşkla sizler için çalışmaya devam ediyoruz. Keşan’ı ilmek ilmek dokuyarak modernleştiriyoruz. İşte geçen hafta sizler için yaptıklarımız. Değerli hemşerilerim, Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp’i Keşan’ımızda ağırladık. Kendisinin de ifade ettiği gibi; Sayın Valimizle, dev projemiz kent ormanı ve Millet Bahçemiz, vizyon projemiz Kunduracılar Çarşımız, istihdam projemiz Gıda İhtisas Organize Sanayi hakkında görüştük. Kaymakamımızla, 2000 hanenin elektrik enerjisini çöpten karşılayacak projemizi GÜNEKAB tesisimizde inceledik. Saygıdeğer Keşanlılar, Kanuni Sultan Süleyman’ın dediği gibi; Biz de geçen hafta sıhhatiniz için çalıştık. Yöneticilerimizle maske, mesafe ve hijyen denetimleri yaptık. Geleceğe nefes olmak için fidanları toprakla buluşturduk. Bu fidanları da sağlık çalışanlarımıza adadık. Dezenfekte aracımızla sadece Keşan’a değil, belde belediyelerimize de destek olduk. Değerli hemşerilerim, biz salonlarda değil sahalardayız. Kararları sahada halkımızla veriyoruz. Gelişen Keşan’a yakışan yollar yapıyoruz. Geçen hafta; Mehmet Gemici, Namık Kemal, Zati Yörüker, Cumhuriyet ve Şehit Polis Okan Koç Caddelerimizde yol ve kaldırım çalışmalarına devam ettik. Geçen 7 gün içinde sizler için; Ahmet Gücüyener Caddemizde sosyal park, Mehmet Gemici Caddemizde bisiklet yolu, Şehitler ve Gaziler Parkında ismine layık düzenlemeler yapma kararı aldık. Keşan’ımızı, kadınlarımızın elleriyle çiçeklerle süsledik. Cumhuriyet Meydanımızda trafik çilesini bitirmek için emniyetimizle çalıştık. Keşan’ın sevgili gençleri, kıymetli genç arkadaşlarım, Olimpik Yüzme Havuzumuza bir an önce kavuşmanız için çalışmaları takip ettik. Hafta sonu sizin için 11 semt sahasının yerini belirleme çalışmaları yaptık. Kıymetli hemşerilerim, geçen 7 gün içinde, her zamanki gibi sizinle iletişimi hiç kesmedik. Haftaya, esnafımıza ziyaretlerle başladık. Keşan’ımızın her mahallesinde vatandaşlarımız ile bir araya gelip talep ve önerilerini aldık. Keşan’da istihdam sağlayanlarla buluştuk. Tekstil firmalarına, turizm işletmelerine, otomobil sektörüne, inşaat sektörünün duayenlerine gittik. Minibüsçü esnafımıza buluşup, müzemizi ziyaret edenleri ağırladık. Gençlik projelerimiz için, Gençlik Modellemesi Marmara Bölge Sorumlusunu, Engellilerimiz için, Belediyemiz Engelli Komisyonu ve Engelli Derneklerimizi ağırladık. Saygıdeğer Keşanlılar, ihaleleri şeffaf ve sizlerin gözleri önünde gerçekleştirdik. Hem kent estetiği hem de istihdam için devreye soktuğumuz büfeli duraklarımızın ihalesini tamamladık. Trafik, yol ve toplu taşıma sistemi proje hazırlama ihalesini gerçekleştirdik.

PLANLI VE GELECEK ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Saygıdeğer hemşerilerim, geçen hafta içinde, iyi ve kötü günde sizin yanı başınızda olduk.  Çocuklarımızın yaş gününden, nikâh törenlerine işletmelerimizin açılışlarından, dünyaya gözlerini açan bebeklerimizin yanı başınızdaydık. Mekânı cennet olsun dilekleriyle Kıbrıs Gazimizi son yolculuğuna uğurladık. Değerli hemşerilerim, Sevgili Keşanlılar, gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakmaya çalışıyoruz. Planlı ve gelecek odaklı çalışıyoruz. Siz Keşanlı hemşerilerimden aldığımız enerji ile durmak ve yorulmak bilmiyoruz. Kaldığımız yerden sizin için çalışmaya devam ediyor, sizlere en içten sevgi ve saygılar sunuyoruz. “