Mustafa Helvacıoğlu, haftalık faaliyet raporunu açıkladı-8-14 Şubat

Helvacıoğlu: “Sevgimizi Keşan’a hizmetle sunmaktan onur duyarız”

Haberle ilgili videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmaları içeren haftalık faaliyet raporunu açıkladı.

Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarını 15 iş makinası ve 200 personel ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek, özlemle beklenen kar yağışının hiçbir vatandaşa sorun yaratmaması için aralıksız çalıştıklarını kaydetti.

“Modern nikah salonumuzda ilk nikahımızı kıydık”

Keşan Belediyesi olarak geçtiğimiz hafta yine ilklere imza attıklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Mutlu günleriniz adına bir ilki gerçekleştirdik. Modern nikah salonumuzu geçen hafta hizmete sunup, ilk nikahımızı kıydık. İlişkiler ve iş birlikleri adına geçen 7 günde ilklere imza attık. Gönül belediyeciliğinin belediye başkanlarıyla TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’tan destek aldık. Başkan yardımcılarımız aracılığıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızla Alinur Aktaş iş birliği kurduk, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Pendik ve Tuzla belediyelerimizle olumlu ilişkiler sağladık. Geçen hafta engelli vatandaşlarımız adına da bir ilke imza attık. Hem üretecekleri hem sosyal alana sahip olacakları engelli yaşam merkezi için kolları sıvadık. Spor adına da bir ilke imza attık. 11 mahalleye 11 semt sahası yapmayı ve sporu yaygınlaştırmayı amaçladık. 11 Şubat’ta ihalemizi şeffaf biçimde canlı yayında gerçekleştirdik. Keşan ilkleriyle anılacak, enleriyle konuşulacak. 2021, en çok yol yapacağımız yıl olacak. Bunun için Fen İşleri Müdürlüğümüzle gece mesaileri yapıyoruz. Paşayiğit Caddemiz ve Hıdırağa Sokakta da Keşan’ımıza yakışan yollar yapıyoruz. Yüzme havuzumuzdan Atatürk stadımızda çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“Kar yağışında mesai gözetmeden çalıştık”

Baca yükseltmelerinden, hafriyat temizliklerine 7/24 hizmet sunduklarını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen hafta, ilçemizi de etkisi altına alan kar yağışında mesai gözetmeden çalıştık. Hızlı ve etkin çözümler ürettik. Kriz masası kurduk. Yollar açmaktan, yolları kapayan araçları kaldırmaya, can dostlarımız için mama odaklarını doldurmaktan, Keşanlıların taleplerini yerine getirmeye kadar hiç ama hiç durmadık. Geçen 7 gün içinde yaptıklarımız bu kadar da değil. Canlı yayınladığımız konserimizle moral verirken, bağışlarınızla müzemizi zenginleştirdik. Nöbetçi eczanelerimizde sağlık, kıydığımız nikahlarda mutluluk diledik. Kaybettiklerimizi dualarla uğurlarken, doğanları hediyelerle karşıladık. Şehidimiz Mustafa Kayın’ı kıymetli ailesiyle evinde, merhum Belediye Başkanımız Mehmet Gemici ve Meclis Üyesi İsmail Eker’i değerli aileleriyle mezarlarının başında andık. Nasıl ki vatan sevgisi hizmetle ölçülür ise sevgimizi Keşan’a hizmetle sunmaktan onur duyarız.”