Mustafa Helvacıoğlu: “Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize kavuştuk”

Mustafa Helvacıoğlu: “Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize kavuştuk”

Keşan’da ilk ders zili 12 bin 917 öğrenci, 1183 öğretmen için 1,5 yıl sonra çaldı

 

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, okulların pandemi nedeniyle 1,5 yılın ardından yüz yüze eğitime başlaması nedeniyle Raşit Efendi İlkokulu’nu ziyaret ederek, ilk ders zilini çaldı.

Saat 08.15 sıralarında okula gelen Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve Okul Müdürü Bülent Erkul tarafından karşılandı.

Burada okul idaresi ve veliler ile bir süre sohbet eden Helvacıoğlu, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Mustafa Helvacıoğlu ve İlhan Saz daha sonra İstiklal Marşı törenine katıldı.

Tören öncesinde konuşan Saz, 65 okul ve kurum, 12 bin 917 öğrenci, bin 183 öğretmen ile eğitime başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, 2012-2022 eğitim yılının hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize kavuştuk. Başarılı bir yeni dönem bizi bekliyor. Çok çalışmamız lazım. 1,5 yıldır birbirimizi çok özledik. Nerdeyse okulun yolunu unuttuk. Allah’ın izniyle yeniden beraberiz, yine sınıfları dolduruyoruz. Çocuklarımızdan bir ricamız var; aşı olmayan annelerini babalarını, ağabeylerini aşı olmaları için ikna edin. ‘Okullarımız kapanmasın, lütfen aşı olun’ diye söyleyin. Okulumuzu özlediysek, bırakmak istemiyorsak, başarılı biri olmak istiyorsak, Atatürk’ün yolundan gitmek istiyorsak, Cumhuriyet’in yolunda gitmek istiyorsak, hep beraber daha başarılı olmak istiyorsak, kurallar uyacağız. Maskelerimizi hiç çıkarmayacağız. Eve gidince kim aşı olmadıysa ‘Beni seviyorsan lütfen aşı ol’ diye söyleyin. Hijyen, mesafe, maske ve aşı kurallarına uyarsak, okulumuz hiç kapanmayacak. Allah hepinize zihin açıklığı versin. Açığı kapatmamız için çok çalışmamız gerektiğinin herkes farkında. Yeni eğitim ve öğretim yılımız yeniden hayırlı olsun. Başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı okundu ve ilk ders zilini Belediye Başkanı Helvacıoğlu çaldı.

Törenin ardından Helvacıoğlu ve Saz, Raşit Efendi İlkokulu’nda görevli öğretmenler ile görüşerek, bir süre sohbet etti.