Tasavvuf müziği ve maskeli semazenler canlı yayınla evlere konuk oldu

Keşan Belediyesi, Korona Virüs salgını nedeniyle evde kal teşvik uygulamaları kapsamında 3 Mayıs 2020 Pazar akşamı hemşehrileri için sosyal medya hesapları üzerinden tasavvuf musikisi konseri ve semazen gösterisi etkinliği gerçekleştirdi.

Keşan Belediyesi organizasyonunda Keşan Tasavvuf Musikisi ve Semazen Ekibi tarafından gerçekleştirilen etkinlik saat 21.00’de başladı ve Keşan Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlandı.

Birbirinden güzel tasavvuf musikisi eserlerin seslendirdiği ve yaklaşık 1 saat süren etkinlikte konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, hayatın her alanında hemşehrilerinin yanında olduklarının altını çizerek, “Dünyayı tehdit eden Korona Virüs salgını nedeniyle biraz zor biraz da sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu yıl Ramazan Ayı’nı evlerimizde karşıladık. Keşan Belediyesi olarak evde iyi vakit geçirmek için vatandaşlarımıza güzel programlar hazırlıyoruz. Ramazan Ayı ruhu ve iklimine de uygun programlar düzenlemek için büyük gayret gösteriyoruz. Evlerinde kalan vatandaşlarımıza programlarımızı canlı yayınlarla ulaştırıyoruz. Bu tür evde kal teşvik uygulaması canlı yayınlarımıza devam edeceğiz. İdrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif’imizin mübarek ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm hemşehrilerimi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Tüm saz ekibi ile solistlerin sosyal mesafe kuralına uyarak maske taktığı etkinlikte bu yıl Korona Virüs nedeniyle semazenler de sema ederken tennurelerine maske eşlik etti.

Etkinlik sosyal medya da büyük ilgi gördü ve uzaktan alkışlarla desteklendi.