Yayla Atık Su Arıtma Tesisi Yoğunluk Olmaması Nedeniyle 7/24 Hizmet Vermemektedir

Volkan Gazetesi’nin  17 Ekim 2019 tarihli sayısında yer alan  “Kapıya kilit vurulunca kötü kokular yayıldı” başlıklı haberinize cevaben bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay ve Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman, konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada şunları dile getirdiler.

Merkez Arıtma Tesisi’nin sözleşme süresi sona erdiğinden şirket ile belediye arasındaki anlaşma bitmiştir. Şirketin işletmeyi yaptığı personelle belediyemizin ilgisi yoktur. Şirketin sözleşmesi bittiği için personel şirket tarafından işten çıkarılmış olabilir. Daha önce Yayla Atıksu Arıtma Tesisi’nde bulunan 3 belediye personeli de tasarruf amacıyla kendimiz işleteceğimizden dolayı Merkez Arıtma Tesisi’ne görevlendirildi. Bu nedenle bir işten çıkarılma söz konusu değildir. Yayla’daki Arıtma Tesisi’nin yoğunluğunun olmaması dolayısıyla bu tesisimiz sürekli değil dönem dönem çalıştırılmaktadır. Yayla Sahili’nde yaz sezonunun bitmesiyle beraber atıksu arıtma tesisine gelen debide düşüş yaşandığından ve elektrik tasarrufu sağlanması amacıyla tesisi 7 gün 24 saat boyunca çalıştırılmamaktadır. Tesise gelen atık su dengeleme havuzunda depolanıp, pik debiye ulaştığında atık su arıtma tesisi otomatik olarak devreye girmekte ve su arıtımı gerçekleştirilmektedir. Tesisle ilgili iş ve işlemlerin takip edilmesi amacıyla da Yayla Sahili’nde ikamet eden 1 adet personel bulunmaktadır. Görevli personel gün içinde tesisin kontrolünü sağlamakta ve tesis uzaktan izleme sistemiyle devamlı kontrol altında tutulmaktadır. Oluşan koku problemi tesisin deposunda bulunan dalgıç karıştırıcıların arızalanmasından kaynaklı  karıştırıcıların tamiri ve bakımı yetkili servisi tarafından yapılacaktır.”